Ervaringen Vogue e-bike: uitgebreide review! | EbikeBond (2024)

Inhoudsopgave

Ervaringen Vogue E-Bike

Merk: Vogue
Website: Voguefietsen.nl
Actief sinds:2014
Prijsklasse: 1099,- tot 1899,-
Aantal (E-Bike) modellen: 21 (15 stadsfietsen en 6 bakfietsen)

Vogue fietsen staan vooral bekend als een bouwmarkt merk. Goedkope fietsen die er over het algemeen erg leuk uit zien. Dit is ook bij Vogue het geval. Vogue is een onderdeel van Europe Cycle Company.

Naast normale betaalbare elektrische fietsen maken ze bij Vogue ook elektrische bakfietsen. Vogue fietsen zijn onder andere verkrijgbaar bij Halfords.

Ervaringen Vogue e-bike: uitgebreide review! | EbikeBond (1)

Prijzen Vogue E-Bike

Vogue elektrische fietsen beginnen bij 1099,-. Dit gaat dan wel over een instap model in de aanbieding. Wel zit Vogue in het goedkopere segment. Voor een fiets met middenmotor betaal je ongeveer 1800 euro. De prijzen van Vogue liggen niet erg hoog maar zijn ook niet extreem laag. De fietsen zijn wel beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld Gazelle en Batavus.

Voordelen Vogue fiets

Vogue fietsen zien er super uit.

Ze hebben een uitgebreid assortiment fietsen waaronder elektrische bakfietsen. Er zit dus voor iedereen wel iets tussen.

De fietsen zijn verkrijgbaar bij Halfords, de kans dat er een winkel in de buurt zit is dus wel aardig aanwezig.

Ervaringen Vogue e-bike: uitgebreide review! | EbikeBond (2)

Nadelen Vogue fiets

Het zijn voornamelijk fietsen in het lage segment. Je kunt dus bij veel modellen zien waar het prijs verschil vandaan komt. Er zijn dan wat minder goede remmen gemonteerd bijvoorbeeld.

Ook is het een bedrijf dat voor aantallen gaat en niet per se voor service.

Ervaringen Vogue E-Bike

Maar wat is de ervaring van de consument met Vogue elektrische fietsen?

Facebook reviews

Op Facebook staan reviews uit en zo te zien niet zonder reden. Onder berichten van Vogue zelf word uitgebreid ongenoegen geuit. Zo worden ze oplichters en bedriegers genoemd en is er te lezen dat ze niet reageren per email etc.

Verder zijn er op Facebook heel veel klanten die klagen over de bereikbaarheid. Zo hebben verschillende mensen al heel vaak gemaild en gebeld en krijgen geen reactie. Vervolgens word dat verhaal openbaar op de Facebook en Vogue geplaatst en blijft ook daar de reactie uit. Vogue reageert op geen enkele klacht. De enige reactie die van het merk te vinden is is op 1 positief verhaal. Ze kunnen dus wel reageren alleen doen dat niet op klanten.

Hieronder een screenshot van een klant die probeert een probleem op te lossen en al op meerdere manieren contact heeft gezocht. Je zou zeggen dat op het derde bericht wel gereageerd zou kunnen worden maar dat is ook hier niet het geval.

Ervaringen Vogue e-bike: uitgebreide review! | EbikeBond (3)

Overige reviews

Verder zijn op het internet genoeg verhalen te vinden. Zo staan er flink wat verhalen op klacht.nl en google reviews. Op Google scoort het bedrijf een 2,7 en ook hier word nergens op gereageerd. Ook hier lezen we weer veel klachten over slechte bereikbaarheid. Verder liegen de reviews er ook niet om. Het is duidelijk dat er nogal eens wat mankeert aan de fietsen en dat dit niet zonder meer opgelost word.

Conclusie

De fietsen zien er erg leuk uit. De prijs kwaliteit verhouding is niet heel erg goed maar wel acceptabel. Het grote probleem van het merk zit hem in de bereikbaarheid van het bedrijf. Over zowel Europe Cycle Company als Vogue fietsen zijn eigenlijk alleen maar slechte verhalen te lezen. We kunnen helaas niet anders dan concluderen dat je met het bedrijf zelf niet zoveel kunt. Als je geluk hebt en je geen problemen krijgt met je fiets heb je een prima aankoop gedaan. Als er wel problemen zijn zul je dit vooral met je dealer moeten oplossen en zou ik zelf niet rekenen op de hulp van Vogue zelf.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Vogue elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets.

Op zoek naar een elektrische fiets? Lees hier reviews over andere merken: Elektrische fiets reviews

Is een Vogue fiets goed?

Het is helemaal afhankelijk van je voorkeuren of een Vogue e-bike goed is. Gekeken naar de Vogue Basic N3, de budget variant, is de voorwielmotor meer dan prima. Echter zijn de remmen niet goed afgesteld, waardoor deze de Europese eisen niet halen. In dit geval scoort deze e-bike dus laag.

Waar komt Vogue fietsen vandaan?

De elektrische fietsen van Vogue worden gemaakt in het Nederlandse Zaandam. Dit gebeurt allemaal door het bedrijf Europa Cycle Company (ECC). Naast de productie worden de e-bikes ook geassembleerd in Zaandam. Het aanbod fietsen is zeer gevarieerd, van betaalbare e-bike tot moderne bakfietsen.

Hoe lang duurt opladen accu elektrische fiets Vogue?

Wanneer je een elektrische fiets van Vogue voor het eerst gebruikt, dan is het belangrijk dat de accu volledig wordt opgeladen. Je ziet dan een groen lampje branden. Indien de accu volledig is opgeladen, dan wordt na 24 uur de stroomtoevoer gestopt (automatisch). Het laden zelf duurt ongeveer 6 – 8 uur.

3.1/5 - (157 stemmen)

Ervaringen Vogue e-bike: uitgebreide review! | EbikeBond (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5634

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.